Przygotowanie takich ziemniaczków może być naprawdę proste. Wystarczy spojrzeć na ten przepis. Szybko, prosto i wyjątkowo smacznie. Tu nie ma potrzeby wcześniejszego podgotowywania ziemniaków. Wszystko pieczemy w rękawie. Spróbujcie tego przepisu. Tak przygotowanym ziemniakom ciężko się oprzeć.
Składniki:
Przygotowanie:
Obieramy, myjemy i kroimy ziemniaki na ćwiartki i nakłuwamy w kilku miejscach. Młode ziemniaki można piec ze skórką, wystarczy je dobrze wyszorować. W miseczce mieszamy oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy.
Ziemniaki przekładamy do miski, dodajemy posiekaną zieloną pietruszkę, marynatę z przyprawami i wszystko dokładnie mieszamy. Całość przekładamy do rękawa do pieczenia. Tak przygotowane ziemniaki pieczemy około 40-60 minut w nagrzanym do 180-200 stopni piekarniku.