Mój popisowy przepis. Smażone roladki pekińskie w cieście – goście zjadają je w kilka chwil.

Potrzebujesz prostego przepisu na przygotowanie efektownego dania na świąteczny stół lub niezapowiedzianą wizytę znajomych?

Znudził ci się tradycyjny bigos, a na gołąbki nie możesz już patrzeć? Poszukujesz przepisu, który na nowo odczaruje w twoich kubkach smakowych kapustę?

Już dzisiaj wypróbuj przepis na rewelacyjne roladki z kapusty pekińskiej. Kiedy ich spróbujesz, odpłyniesz w otchłań kulinarnych uniesień. Na przygotowanie tego pysznego dania potrzebujesz zaledwie 20 minut!

Składniki:

  • kapusta pekińska – 1 główka
  • mąka – 60 g
  • jajka – 4-5 sztuk
  • sól, pieprz czarny mielony – do smaku
  • olej – do smażenia

Składniki do farszu:

  • pomidory – 2 sztuki
  • twardy żółty ser – 150 g
  • szynka – 100 g
  • majonez – 1 łyżka
  • sól, pieprz – do smaku
  • szczypiorek – do smaku

Sposób przygotowania:

Od kapusty odrywamy 9 większych liści i odrywamy od nich twardą część. Pozostałe części liści delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa.