Jeżeli tak, możesz wykorzystać je w bardzo szybki i unikalny sposób tworząc smaczną sałatkę „Chipollino”. Wystarczy tylko kilkanaście minut, by zamienić z pozoru banalne składniki na smaczny posiłek, który wywże wrażenie nawet na bardzo wymagających konsumentach.
W pierwszej kolejności, należy ugotować jajka na twardo. Następnie obierz jajka ze skorupek, potem pokrój je w duże kostki.
W dalszym etapie, trzeba zająć się cebulami. Na początku oczyść każdą z cebul, potem pokrój je do postaci cienkich półpierścieni. W międzyczasie zagotuj wodę, bowiem należy zalać pokrojone cebule wrzątkiem i odstawić na około 10 minut. Gdy cebule odstoją wspomniany czas, przedź je ostrożnie przez durszlak.
Podczas oczekiwania na cebulę, przygotuj szklankę wody, następnie dodaj do niej sól, cukier oraz ocet – w proporcjach podanych powyżej. Wymieszaj zawartość szklanki i zalej cebulę. Całość należy zostawić na 15 do 20 minut. Gdy czas minie, należy wyjąć cebulę i odprowadzić nadmiar płynu – najlepiej za pomocą rąk.
Twoją zamarynowaną cebulę zmieszaj w naczyniu z przygotowanymi wcześniej jajkami i majonezem. Warto także dodać przyprawy jakie lubisz, według własnego uznania.