Warning: ini_set(): open_basedir restriction in effect. File(/home/jops/domains/zdrowienapoziomie.net/php-errors.log) is not within the allowed path(s): (/home/skrypty/:/tmp:/var/tmp:/opt/alt/php83/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php83/lib/php/) in /home/skrypty/domains/zonagotuje.pl/public_html/wp-config.php on line 105 Drobne kawałki kurczaka po chińsku: każdy się zajadał i prosił o dokładkę. Szybki przepis dla zabieganych – Zonagotuje.pl – Przepisy kulinarne
Przepisy kulinarne od mojej żony, najlepsze w sieci!
Drobne kawałki kurczaka po chińsku: każdy się zajadał i prosił o dokładkę. Szybki przepis dla zabieganych
2 508
Pełnowartościowy, syty i smaczny posiłek w 15 minut? To jest możliwe!
Namiastkę orientalnej kuchni możesz spróbować przygotowując kurczaka po chińsku w pysznym sosie.
Składniki:
2 piersi z kurczaka lub 2 udka z kurczaka
1 łyżeczka kurkumy
Sos sojowy
Sos Worchester
Por – 1 sztuka
Sól i pieprz czarny mielony
Suszony imbir
Olej słonecznikowy lub rzepakowy
Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka dokładnie umyj i oczyść z fragmentów białego tłuszczu. Następnie pokrój ją w kostkę i włóż do miski. Pora umyj i pokrój w kostkę. Połowę tak pokrojonego pora wrzuć do miski z kurczakiem.
Do miski z kurczakiem dodaj następnie 2 łyżki sosu sojowego oraz 1 łyżkę sosu Worchester. Dodatkowo dodaj łyżeczkę kurkumy i suszonego imbiru, a także sól i pieprz według uznania.
Całość dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki. Na patelni rozgrzej olej, a następnie dodaj zamarynowanego kurczaka i drugą połowę pokrojonego w kostkę pora. Całość smaż przez kilka minut. Kurczak po chińsku jest już gotowy.