Domowe ciasteczka przygotujesz w zaledwie 15 minut – prosto i przepysznie. Goście zjadają w kilka chwil.

Składniki: 2 banany, 1 szklanka owsianych płatków, rodzynki oraz orzechy.

W pierwszej kolejności należy rozgnieść banany i wymieszać je z płatkami owsianymi. Następnie dodać do tego rodzynki oraz orzechy i ponownie wszystko wymieszać.

W następnej kolejności należy rozwałkować ciasto na 1 mm i uformować ciastka. Gdy to zrobimy ciasteczka należy włożyć do piekarnika na 15 minut do temperatury 180 stopni.

Ciastka „Madeleine”

Składniki: 120 g mąki, dwa jajka, 80 g cukru, 90 g masła, jak również jedna łyżka soku z cytryny.

Najpierw należy wymieszać jajka, cukier oraz masło. Następnie należy dodać do tego mąkę oraz sok z cytryny i ponownie wszystko razem wymieszać.

Potem musimy uformować z ciasta ciasteczka i umieścić je w piekarniku na 15 w temperaturze 190-200 stopni.

Czytaj dalej