Nie lubisz gotować? A może po prostu brakuje Ci na to czasu? Z pewnością ten przepis jest stworzony wprost dla Ciebie!
Pozwoli Ci delektować się smakiem pysznych domowych wypieków, których przygotowanie zajmie Ci zaledwie 10 minut. Równie szybkie jest jego pieczenie. Od teraz nie musisz już godzinami sterczeć przy garach. Wszystko, czego potrzebujesz, zawarte zostało w poniższym przepisie.
Roztapiamy masło i mieszamy je ze skondensowanym mlekiem i jajkami. Sodę mieszamy z sokiem z cytryny, a następnie dodajemy do tego mąkę i mieszamy z wcześniej przygotowaną miksturą. Zagniatamy ciasto i dzielimy je na trzy części. Do pierwszej części dodajemy kakao.
Rozwałkowujemy poszczególne części i formujemy z nich ciasto o wymiarze blachy. Formę smarujemy masłem i pokrywamy pergaminem. Pieczemy ciasto przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Przez około 5 minut miksujemy śmietanę z cukrem, po czym przygotowaną mieszanką smarujemy upieczone wcześniej ciasto.
Pamiętać należy o jej dobrym rozprowadzeniu. Ciasto powinno być jeszcze ciepłe. Śmietanę układamy warstwowo, najpierw ciasto, później śmietana i znowu ciasto, aż do wyzbycia się wszystkich składników. Przygotowane ciasto posypujemy startą czekoladą i wstawiamy na kilka minut do lodówki.