Jest szybkie i łatwe w przygotowaniu. Posiada delikatną i mięciutką konsystencję, która rozpływa się w ustach. Dodatkowo odznacza się doskonałym smakiem, który z pewnością zapadnie w pamięci na bardzo długo.
Aby zacząć, ubij w misce jajka z cukrem, a następnie do nich dodaj mąkę, sodę, kefir i dżem. Wszystkie składniki dokładnie połącz, tak aby postawa lejąca masa. Konsystencja powinna swobodnie kapać z łyżki.
Kolejno przygotuj blachę do pieczenia i posmaruj ją starannie margaryną. Teraz możesz wlać ostrożnie do niej ciasto. Włóż je do piekarnika i piecz przez 25 minut w temperaturze 180 stopni. Kiedy ciasto się upiecze, pozostaw je do wystygnięcia i przekrój na dwie części. Jeśli chcesz możesz wykonać 2 ciasta, wtedy otrzymasz 4 części.
Kolejnym krokiem jest przygotowanie kremu. Połącz cukier ze śmietaną, dokładnie wymieszaj i ubij. Cukier musi zostać całkowicie rozpuszczony, tak aby nie było po nim śladu.