Wymieszaj w głębokiej misce kakao, przesianą mąkę i sodę. W osobnej misce ubij jajka ze zwykłym oraz waniliowym cukrem, a następnie dodaj masło i wymieszaj wszystko trzepaczką.
Do wymieszanych składników wlej kefir i ponownie ubij. Płynne składniki wlej do suchych i mieszaj do uzyskania gładkiej masy. Weź formę o średnicy około 25 cm i wyłóż ją papierem pergaminowym, a następnie lekko nasmaruj papier olejem. Wlej ciasto do formy i piecz przez 45-50 minut w temperaturze 180 stopni.
Po tym czasie wyjmij ciasto z piekarnika i odstaw do ostygnięcia. Odkrój ostrym nożem górną warstwę ciasta o grubości około 2 cm. Odkrojoną część drobno posiekaj. Pozostałą część ciasta pokrój tak, aby uzyskać 3 ciastka. Ubij śmietanę z cukrem pudrem. Następnie dodaj zmielone orzechy i ponownie zmiksuj.