Szybkie, Å‚atwe i pyszne: Å›mietana, masÅ‚o, czekolada, twaróg, Å›mietana i herbatniki… Przepis, który nie wymaga wiele wysiÅ‚ku.
Upalne dni to najlepszy czas na jedzenie deserów prosto z lodówki.
Ten szybki i łatwy przepis na ciasto bez pieczenia przypadnie do gustu łasuchom. Jego przygotowanie nie zajmie więcej niż 10 minut i nie potrzebujesz nawet piekarnika!
Do przygotowania tego deseru potrzebne są następujące składniki:
- Tortownica lub forma do pieczenia o wymiarach 20×30 cm
- 40 herbatników (polecamy ciemne herbatniki z dodatkiem kakao).
- 260 ml mleka
- Ser twarogowy półtłusty 500 g
- 357 ml Åšmietana 18%
- 80 g deseru niegotowanego
- 200 g cukru pudru
- 150g czekolada mleczna
- 150g śmietanki 30%
- 100g białej czekolady
Sposób przygotowania:
Wlej 80ml mleka do miski. Zanurzaj każdy herbatnik po kolei w mleku, a następnie układaj je jeden na drugim. Następnie przygotuj dwie mieszanki. Pierwszą z nich przygotujesz, ubijając twaróg z cukrem na gładką masę. Druga powstaje po ubiciu śmietany, mleka i proszku budyniowego.
Wymieszaj oba składniki razem. Teraz powoli dodawaj do miski twaróg i ubitą śmietanę, używając najniższej prędkości. Mieszaj masę, aż powstanie gęsty, puszysty krem. Następnie dodaj połowę masy do herbatników. Następnie dodać kolejną warstwę herbatników z połową kremu. Dodaj herbatniki na wierzch.