Dieta barszczowa – Jak jeść barszcz, aby szybko schudnąć. Szczegółowa instrukcja oraz przepis

  • 1 burak
  • 1 cebula
  • 1 cukinia
  • 1 papryka
  • 1 marchewka
  • Pół główki kapusty
  • 1 łodyga selera
  • 14 szklanej letniej wody
  • Olej słonecznikowy
  • 3 pasty pomidorowe
  • Natka pietruszki
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób wykonania:

Buraka, marchewkę , cebulę i seler należy umyć i obrać. Następnie warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na patelnie wlewamy olej i podgrzewamy, następnie wrzucamy starte warzywa i dodajemy pastę pomidorową.

Kapustę i cukinię myjemy i siekamy a następnie wrzucamy do garnka z wodą. Przyprawiamy solą i pieprzem i gotujemy.  Gdy warzywa zmiękną przekładamy je na patelnię i wszystko dokładnie mieszamy.

Jak przygotować tygodniowy jadłospis z barszczem w roli głównej?