„Odporność plus” – pyszna dietetyczna zupa. 2 kg w tydzień i nadal tracę na wadze

  • 300 g fileta z kurczaka
  • 1,5 do 2 l wody
  • 1 korzeń selera
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 300 g brokułów
  • 1 łyżka startego korzenia imbiru
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • świeże zioła
  • sól

Filet z kurczaka umyj i pokrój w kostkę, a następnie ugotuj w osolonej wodzie. W między czasie obierz i dokładnie umyj warzywa. Marchewkę zetrzyj na tarce, a cebulę i selera pokrój w kostkę. Wszystkie warzywa umieść w garnku i gotuj wszystko przez około 5-10 minut.

Kiedy seler będzie miękki dodaj do całości olej. W momencie, gdy zupa się zagotuje, wsyp do niej zioła oraz imbir. Po 10 minutach gotowania posiłek jest gotowy do jedzenia. Smacznego!

Czytaj dalej