Moja kuchnia zawsze lśni czystością. Oto domowe triki ratunkowe na idealnie czystą kuchni, które każda kobieta musi poznać

Znasz uczucie, gdy przez przypadek przypalisz swoją patelnię czy garnek? Jest to bardzo frustrujące, lecz i łatwe do usunięcia. Użyj aktywnego węgla, który szybko rozpuści Ci wszelkie przypalenia. Musisz tylko zmielić kilka tabletek owego węgla i pokryć proszkiem przypalony obiekt, a następnie po około 15/20 minutach dodać wody i odczekać kolejne 15 minut. Potem już tylko umyj swoje naczynie tak, jak robisz to zawsze i ciesz się czystością.

TŁUSZCZ- CZYLI NAJPOPULARNIEJSZY PROBLEM KAŻDEJ KUCHNI:

Niestety tak jak i w ciele, tak samo i w kuchni mamy problem z osądzającym się tłuszczem. Możemy go zauważyć najczęściej na okapie, różnego rodzaju kratkach i strategicznych miejscach w twojej kuchni. Pewnie wiele z nas już słyszało o tym triku, ale warto o nim przypomnieć.

Wystarczy tylko przygotować roztwór z sody oczyszczonej, wody oraz kwasku cytrynowego, a następnie zamoczyć w nim kratkę z okapu lub inną część, którą chcesz wyczyścić. Trzymaj twój przedmiot w podanej miksturze przez mniej więcej 15/20 minut, a następnie umyj odchodzący tłuszcz.

PŁYTKI- KOLEJNA ZMORA W SPRZĄTANIU: