Sprawdziłam ten przepis i nie chcę innego – Babeczka po fińsku w 25 minut – Smaczne i szybkie w przygotowaniu.

Ta babeczka po fińsku sprawi, iż oczarujesz swoimi zdolnościami kucharskimi!

Przygotujesz ją w zaledwie 25 minut, a efekty będą niesamowite. Jest ona bardzo delikatna, co sprawia, iż rozpływa się w buzi.

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 200 g kwaśnej śmietany (można zastąpić kefirem lub jogurtem)
  • 2 sztuki jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Przygotuj dużą i głęboką miskę. Należy w niej dokładnie ubić jajka z cukrem, a następnie dodaj do całości mąkę oraz kwaśną śmietanę, a także proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Teraz przygotuj formę do pieczenia. Wyłóż ją papierem do pieczenia lub dobrze posmaruj masłem.

Ciasto wlej do formy, a następnie włóż do rozgrzanego piekarnika na 20 minut. Po upływie tego czasu wyłóż formę z ciastem z piekarnika i odstaw go na chwilę po to, aby ostygło.

Na babeczkę możesz nałożyć ozdoby, polać bitą śmietaną. Teraz nadszedł czas na Twój popis!

Podaj ją swoim bliskim lub gościom na imprezie i patrz na ich zadowolone miny, kiedy będą jedli Twoje wspaniałe danie. Z pewnością dostaniesz ogrom komplementów! Życzymy smacznego!