Sprawdzony przepis na gniazda mięsne „Kilimanjaro” – każdy poprosi o jeszcze, smak rewelacja.

Gniazda mięsne „Kilimanjaro” to idealne i smaczne danie dla całej rodziny. Koniecznie wypróbuj ten przepis! Jest wiele okazji, kiedy każdy z nas chce ugotować coś wyjątkowego, a tym samym zachwycić smakiem bliskich. Doskonałym wyborem będzie przyrządzenie gniazd mięsnych, które można serwować w obecności puree ziemniaczanego z serem.

Składniki:

  • 400 g mielonej wołowiny
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 4 łyżki oleju słonecznikowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka papryki
  • 4 ziemniaki
  • 0,5 pęczka pietruszki
  • 50 g twarogu
  • 40 g masła
  • 50 ml mleka
  • 30 g sera cheddar
  • 0,3 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 2,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki mielonego pieprzu czarnego
  • 1,5 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 300 ml wody
  • koperek do smaku

Wykonanie: