Poszatkować kapustę. W garnku o grubym dnie należy rozpuścić masło, włożyć kapustę i pozostałe składniki. Wszystko razem wymieszać, przykryć i zagotować.
Następnie gotować na wolnym ogniu przez 2-2,5 godziny, od czasu do czasu mieszając. Posolić i popieprzyć w razie konieczności. Aby większość wody z kapusty odparowała, należy zdjąć pokrywkę z kapusty, zwiększyć ogień i doprowadzić do wrzenia, gotować przez 3 minuty. Kapusta najlepiej smakuje następnego dnia. Smacznego!
Na patelni podsmażyć mostek pokrojony na cienkie plastry. Kiedy wytopi się tłuszcz z wołowiny, ułóż kawałki mięsa na talerzu, a do rondla dodaj masło, posiekaną kapustę, plasterki jabłka i posiekaną cebulę. Wszystko razem smaż przez 3 minuty.
Następnie dodaj piwo i ocet, kminek, czarny pieprz, sól i cukier. Gotuj pod przykryciem przez 1 godzinę na wolnym ogniu do miękkości. Przed końcem gotowania dodaj usmażone wcześniej mięso i dokładnie wymieszaj.
Trudno zdecydować, która kapusta jest lepsza, gdyż wszystkie są wyśmienite. Mam nadzieje, że zadowoliły również Twoje podniebienie.