Nie robię już kanapek na zimno. Zapiekane kanapki to szybka i pyszna przekąska lub danie na wieczór.

Ten przepis jest świetnym rozwiązaniem, jeśli szukasz pomysłów na kolację.

Ten przepis na kanapkę to wariacja na temat tradycyjnej kanapki. Są łatwe do zrobienia i pyszne!

Składniki:

  • chleb tostowy – w zależności od liczby osób
  • ser miękki – 300 g
  • dowolna szynka – 300 g
  • pomidory, koncentrat pomidorowy, ketchup, oliwki zielone bez pestek, majonez i oregano – według uznania

Sposób przygotowania:

Umieść kromki chleba w naczyniu do zapiekania. Posmaruj je majonezem. Posypać 1/3 oliwek, pokrojonymi pomidorami, serem i połową szynki.

Na drugiej warstwie chleba rozsmarować koncentrat (ketchup). Rozsmarować pozostałe oliwki i połowę pozostałych plasterków pomidora.

Ponownie posmarować majonezem, ułożyć dodatki na dolnej warstwie. Pozostaw kilka plasterków sera lub pomidora.

Rozłóż ser na całej powierzchni, a na wierzchu ułóż pozostałe plastry pomidora. Równomiernie posypać oregano. Piec na blasze przez około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. 15 minut. Zapiekane kanapki są już dostępne! Smacznego!