Nie robię już kanapek na zimno. Zapiekane kanapki to szybka i pyszna przekąska lub danie na wieczór.
Ten przepis jest świetnym rozwiązaniem, jeśli szukasz pomysłów na kolację.
Ten przepis na kanapkę to wariacja na temat tradycyjnej kanapki. Są łatwe do zrobienia i pyszne!
Składniki:
- chleb tostowy – w zależnoÅ›ci od liczby osób
- ser miÄ™kki – 300 g
- dowolna szynka – 300 g
- pomidory, koncentrat pomidorowy, ketchup, oliwki zielone bez pestek, majonez i oregano – wedÅ‚ug uznania
Sposób przygotowania:
Umieść kromki chleba w naczyniu do zapiekania. Posmaruj je majonezem. Posypać 1/3 oliwek, pokrojonymi pomidorami, serem i połową szynki.
Na drugiej warstwie chleba rozsmarować koncentrat (ketchup). Rozsmarować pozostałe oliwki i połowę pozostałych plasterków pomidora.
Ponownie posmarować majonezem, ułożyć dodatki na dolnej warstwie. Pozostaw kilka plasterków sera lub pomidora.