Mięso mielone z kurczaka wymieszaj z chmielem suneli, czosnkiem oraz przyprawami. Kapustę dokładnie umyj, a następnie poszatkuj. W innej misce połącz ze sobą twaróg oraz jajko. W dalszej kolejności przełóż mieszaninę do miski z mięsem. Dodaj przygotowaną wcześniej kapustę oraz posiekany koperek. Zwilż ręce wodą, dzięki temu będzie Ci łatwiej formować kotleciki z mięsa.
Na blaszce do pieczenia wyłóż papier. Z mięsa formuj kotleciki i układaj je na blaszce, pilnuj, aby znajdowały się one w odpowiedniej od siebie odległości. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni i uformowane kotleciki piecz przez 30 minut. Dzięki temu przepisowi, zjesz przepyszne kotleciki bez smażenia na głębokim oleju.
Możesz spożywać je samodzielnie lub, jeśli wolisz, podawaj je z ziemniakami. Połączenie dobrego mięsa z przepyszną kapustą to doskonałe danie, które zasmakuje każdemu, a dodatkowo dostarczy nam wielu wartościowych składników odżywczych. W tym przepisie, kotleciki są robione bez dodatku chleba i mąki, dzięki czemu są niskokaloryczne i nadają się dla tych, którzy dbają o linię.