Ten pyszny deser jest bogaty i luksusowy. Koniecznie zapisz ten przepis.

To luksusowy deser w puszce, który wygląda niesamowicie i smakuje niewiarygodnie! Łatwo go przygotować na każdą okazję, ponieważ smakuje tak dobrze, że błyskawicznie znika ze stołu!

Składniki na bezę

  • 140 g mąki pszennej
  • 125 ml wody
  • 125 ml mleka,
  • 5 g soli
  • 10 g cukru pudru
  • 4 jajka.

Składniki na nadzienie:

  • 1/2 l mleka,
  • 2 jajka,
  • 50 g masła
  • 50 g mąki pszennej
  • 120 g cukru pudru
  • 10 g cukru waniliowego,
  • 200 ml serka śmietankowego 30%
  • 20 g karmelu
  • 20 g roztopionej czekolady

Sposób przygotowania:

W rondelku połącz mleko i wodę. Następnie dodaj masło, sól i cukier. Wymieszaj mleko z wodą, aż powstanie ciasto.

Gdy oddzieli się ono od rondla, jest gotowe. Przełóż masę do miski i wbijaj po kolei wszystkie jajka.

Umieść ciasto na blasze wyłożonej papierem pergaminowym. Piec w piekarniku przez około 20 minut. Piec przez ok. Piec przez 30 minut w temperaturze 180°C.

Wymieszaj trzepaczką cukier, cukier waniliowy i jajka, aby uzyskać krem. W rondelku podgrzej mleko i dodaj mieszankę. Gotuj mieszankę, aż zgęstnieje. Wymieszaj ją ze zmiękczonym masłem.

Osobno ubić śmietanę, a następnie dodać ją do reszty składników. Połącz wszystko. Rozprowadzić krem na wierzchu ciasta i wygładzić powierzchnię. Wstawić do lodówki. Udekoruj karmelem i roztopioną czekoladą.