W tym czasie wrób nadzienie. Zmieszaj w blenderze twaróg, cukier, kaszę manną, żółtka i śmietanę. Dokładnie ubij białka z cukrem, do uzyskania sztywnej piany.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz ciasto przez 20 minut. Po tym czasie wyjmij bazę z piekarnika. Połóż na niej przygotowane wcześniej nadzienie z twarogu. Na wierzchu ułóż warstwę piany z białek.
Całość ponownie wstaw do piekarnika i piecz przez około 15 minut, aż do zarumienienia. Po tym czasie nie wyciągaj od razu ciasta z piekarnika. Otwórz drzwiczki i pozwól mu ostygnąć przez kolejne pół godziny. Nie przejmuj się, jeśli białka trochę opadną.
Ciasto z rosą sprawia niesamowite wrażenie estetyczne i jest przepyszne. Delikatne jak chmurka, nieco piankowe – zachwyci każdego.