Przedstawiamy szybki, prosty pomysł na sycące, pyszne danie. Kilka prostych składników znanych nam od dziecka, dosłownie chwila na przygotowanie i gotowe. Zapewniamy, że manna z miodem na stałe zagości pod dachem każdego, kto jej spróbuje. Idealnie nadaje się na pożywne śniadanie lub słodki deser w rodzinnym gronie.
Krok 1 – Najpierw wbij jajka do miski i ubij je na jednolitą masę za pomocą trzepaczki. Następnie dodaj kaszę mannę, dokładnie wymieszaj i odstaw na około 5 minut do odpoczęcia.
Krok 2 – Po odczekaniu, do składników dodaj olej, szczyptę soli, proszek do pieczenia i znów wymieszaj. W między czasie patelnię wysmaruj niewielką ilością oleju i rozgrzej ją.
Krok 3 – Przygotowane ciasto wylej na gorącą patelnię. Zapiekaj na średnim ogniu pod przykryciem około 5 minut i smaż z obu stron na złoty kolor.
Krok 4 – Gotowy placek przełóż na talerz i polej go z wierzchu miodem. Można go podawać z ulubionymi dodatkami, np. malinami, borówkami, świeżą miętą czy bitą śmietaną.