Prosty i szybki przepis na mannę z miodem prosto z patelni. Wszyscy zachwyceni smakiem. Oto przepis

Manna z miodem z patelni to przepis na udany wspólny posiłek. Gwarantujemy, że każdy sięgnie po dokładkę!

Przedstawiamy szybki, prosty pomysł na sycące, pyszne danie. Kilka prostych składników znanych nam od dziecka, dosłownie chwila na przygotowanie i gotowe. Zapewniamy, że manna z miodem na stałe zagości pod dachem każdego, kto jej spróbuje. Idealnie nadaje się na pożywne śniadanie lub słodki deser w rodzinnym gronie.

Do przygotowania manny z miodem potrzeba:

  • 6 łyżek kaszy manny;
  • 5 łyżek płynnego miodu, np. lipowego lub wielokwiatowego;
  • 7 jajek;
  • 3 łyżki oleju roślinnego;
  • 10 gramów proszku do pieczenia;
  • 1 szczyptę soli;

Sposób przygotowania – krok po kroku:

Krok 1 – Najpierw wbij jajka do miski i ubij je na jednolitą masę za pomocą trzepaczki. Następnie dodaj kaszę mannę, dokładnie wymieszaj i odstaw na około 5 minut do odpoczęcia.

Krok 2 – Po odczekaniu, do składników dodaj olej, szczyptę soli, proszek do pieczenia i znów wymieszaj. W między czasie patelnię wysmaruj niewielką ilością oleju i rozgrzej ją.

Krok 3 – Przygotowane ciasto wylej na gorącą patelnię. Zapiekaj na średnim ogniu pod przykryciem około 5 minut i smaż z obu stron na złoty kolor.

Krok 4 – Gotowy placek przełóż na talerz i polej go z wierzchu miodem. Można go podawać z ulubionymi dodatkami, np. malinami, borówkami, świeżą miętą czy bitą śmietaną.

Gotowe!