Istnieje wiele wariacji na temat tego pysznego deseru, a jedna z nich zakłada wykorzystanie kakao. Nie da się zaś ukryć, że za kakao przepada zdecydowana większość z nas. Każdy, komu na tym zależy może również wzbogacić ciasto o dodatek smakowitych orzechów.
W pierwszej kolejności należy wymieszać kaszę z cukrami. Następnym etapem jest dodanie wody. Po jej dodaniu, składniki również należy ze sobą wymieszać i pozostawić na około 3 godziny.
Następnie, do składników należy dodać olej. Kolejnym etapem jest dodanie do mieszanki aromatycznego kakao. Ostatnim z etapów jest dodaniem do mieszanki składników mąki oraz proszku do pieczenia.
Później wystarczy jedynie nasmarować formę do ciasta olejem oraz przelać do niej ciasto. Trzeba je piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez mniej więcej 40-50 minut.Doskonałym pomysłem będzie sprawdzenie patyczkiem tego, czy ciasto jest gotowe.