Pyszne marynowane mięso z cebulą. Sekretem jest nietypowa marynata.

Coraz więcej wyzbywa się wysokokalorycznych potraw, które są smażone na głębokim tłuszczu.

Jak wiadomo smażone mięso nie jest sprzymierzeńcem naszego cholesterolu, a spożywanie takich potraw w dużych ilościach z czasem może zaszkodzić naszemu żołądkowi. Jeśli uwielbiacie mięsne potrawy, znacznie lepiej jeśli zaczniecie gotować ten produkt, gdyż zapewni to nie tylko doskonały smak, ale również wpłynie korzystnie na Twój układ pokarmowy.

Gotowana wieprzowina – swoją subtelnością zadowoli każdego smakosza.

Dzisiaj chętnie zaprezentujemy gotowaną wieprzowinę, której głównym sekretem jest jej marynata. Możesz być pewny, iż Twoje kubki smakowe będą zachwycone takim sposobem przygotowania wieprzowiny lub wołowiny. Przepis sprawdzi się również doskonale w przypadku odwiedzin gości, gdyż na pewno po spróbowaniu takiego dania będą wychwalać Twoją kuchnię.

Składniki potrzebne do przyrządzenia potrawy:

  • 500 g mięsa wieprzowego
  • 3 sztuki cebuli
  • 3 ziarna pieprzu czarnego
  • 2 sztuki liścia laurowego
  • 1 papryka chili
  • 1 pęczek kolendry
  • 4 sztuki goździków
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 50 ml wody
  • 90 ml soku z cytryny
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 3 łyżki cukru
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 0,25 łyżeczki ostrej mielonej papryki
  • 0,5 łyżeczki mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka natki pietruszki
  • 0,5 łyżeczki majeranku

Sposób przyrządzenia:

Robienie tej pysznej potrawy należy zacząć od wsadzenia do wrzącej wody całego kawałka mięsa wieprzowego, po czym dorzucić ziarna pieprzu, goździki, liść laurowy, a także jedną sztukę cebuli. Mięso nie należy gotować na mocnym ogniu, aby uniknąć przypalenia.