Po upływie około 30 minut gotującą się wodę wraz z mięsem i przyprawami należy osolić i pozostawić do dalszego gotowania. Gdy minie około 10 minut, należy naciąć kawałek mięsa, aby sprawdzić czy nie jest już surowe. Jeśli wieprzowina wypuści bezbarwny sok, znaczy, iż mięso jest już gotowe, jednak gdy z mięsa wydobędzie się czerwony sok, oznacza to, iż musimy wydłużyć czas naszego gotowania.
Gdy nasze mięso się gotuje można zacząć przygotowywać marynatę, gdzie dodajemy 50ml wody, sok z cytryny, olej, ocet balsamiczny, resztę wymienionych w składnikach przypraw, sól oraz cukier. Następnie kroimy cebulę w bardzo cienkie plasterki i rozdzielamy ją na pierścienie.
Po wyjęciu ugotowanego mięsa, należy pokroić je w plastry o średniej grubości, następnie przekładamy mięso na zmianę z kawałkami cebuli, po czym całość zalewamy wcześniej przygotowaną marynatą. Pamiętajmy o tym, aby tak przygotowanie danie szczelnie przykryć folią spożywczą.
Gdy nasze danie jest już w folii należy je schować do lodówki na minimum 4 godziny, najlepszym smakiem mięsa będziemy rozkoszować się po trzymaniu mięsa w lodówce całą noc.