Marynowanie kotlecików w jajku i mące to już przeszłość. Od teraz tylko tak je przygotowuje

Szybki sposób na tradycyjny przepis

Każdemu dobrze znane są kotlety z kurczaka w bułce tartej i jajku. Mimo iż przepis ten cieszy się dużą popularnością, czas jego przygotowania może nas zniechęcać. W dalszej części artykułu znajdziesz banalnie prosty sposób, na przygotowanie tej tradycyjnej potrawy. Dzięki niemu znacznie skrócisz czas spędzony w kuchni, a przygotowane kotlety zachwycą każdego.

Sposób przygotowania

Do przyrządzenia potrawy potrzebujesz:

  • 4 piersi z kurczaka,
  • 40 g miodu,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 40 g musztardy,
  • około 30 ml oleju słonecznikowego
  • sól, pieprz i paprykę mieloną do smaku.

Po przygotowaniu wszystkich niezbędnych produktów możesz przystąpić do przygotowania kotletów.