Domowa przekąska twarogowa – znika z talerza w kilka chwil. W sklepie jej nie kupisz.

Do garnka włóż twaróg, a następnie dodaj do niego mleka. Gotuj wszystko na dużym ogniu i od czasu do czasu zamieszaj. Dzięki temu będziesz mogła kontrolować konsystencję twarogu. Jeśli zaczął się topić, zdejmij go z ognia. W międzyczasie, kiedy ser z mlekiem się gotują, przygotuj nadzienie. Szynkę pokrój w kostkę, oliwki przekrój na cztery części, a pomidory i zioła posiekaj.

Potem pozbądź się całego nadmiaru płynu z sera. Aby to zrobić użyj durszlaka, przełóż do niego twaróg i porządnie wyciśnij.  Następnie dodaj masło, sodę oraz przyprawy.

Wszystko dokładnie wymieszaj i później gotuj na małym ogniu. Nie zapomnij o mieszaniu. Kiedy konsystencja będzie gładka, dodaj do twarogu pokrojoną szynkę, pomidory oraz oliwki. Gotuj jeszcze przez jakieś trzy minuty, mieszaj co jakiś czas.