Wysyp niewielką ilość mąki na blat, aby ciasto do niego nie przywarło. Rozłóż ciasto francuskie, lekko je rozwałkuj. Rób to delikatnie, aby się nie rozwaliło. Obraną cebulkę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na patelni. Posolona cebula szybciej mięknie, możesz więc dodać sól do smaku.
Do cebuli wrzuć mięso, dokładnie wymieszaj z pozostałymi przyprawami. Jak mięso nabierze już odpowiedniego koloru dodaj na patelnię śmietanę i ponownie wymieszaj. Odstaw patelnię na bok, aby farsz przestygł. Na blaszkę lub naczynie żaroodporne wyłóż ciasto francuskie. Na środek połóż ostudzony farsz z cebuli i mięsa.
Boki ciasta natnij i zapleć po środku niczym warkocz. Rozbełtaj jajko i posmaruj nim wierz ciasta. Danie włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 st na około 35 minut. Do farszu możesz dodać warzywa takie jak papryka, cukinia, pieczarki czy pomidory. Pamiętaj tylko, żeby były dobrze usmażone. Inaczej puszczą wodę w piekarniku i ciasto może się rozpaść.