Jeśli szukasz łatwego i szybkiego przepisu na danie, które zaskoczy smakiem zarówno Ciebie, jaki i Twoich gości to dobrze trafiłeś! Mięso przyrządzone w folii świetnie nadaje się na kanapki (na ciepło lub na zimno), ale przede wszystkim jako dodatek do obiadu.
Jest to dobre rozwiązanie jeśli brakuje Ci czasu na spędzanie wielu godzin w kuchni, ponieważ przygotowanie go zajmie dosłownie kilka chwil.
Do miski przeciśnij przez praskę ząbki czosnku. Następnie dodaj sól, cukier, pieprz czarny, chmiel Suneli, kurkumę, paprykę i wlej olej roślinny. Wymieszaj dokładnie ze sobą wszystkie elementy marynaty.
Przygotowane mięso umyj, a później osusz ręcznikiem papierowym i natrzyj je marynatą. Owiń mięso w dwie warstwy folii aluminiowej i odłóż do lodówki na dwie godziny.
Następnie rozgrzej piekarnik do 200 stopni c. i włóż do niego uprzednio przygotowane mięso w naczyniu żaroodpornym. Piecz przez godzinę. Po tym czasie wyjmij mięso z folii i włóż ponownie do piekarnika na 15 minut, aby zrobiło się miękkie i soczyste.