Zacznij od przygotowania biszkoptu. Ubij białka na sztywną pianę. Miksując na niskich obrotach, dodaj przesiane obie mąki wraz z proszkiem, cukier, kakao i żółtka. Masa powinna mieć kolor ciemnej czekolady i gęstość śmietany. Gdyby była za jasna, można dosypać jeszcze trochę kakao.
Foremkę do pieczenia o wymiarach ok. 23×23 cm wysmaruj tłuszczem. Wylej na nią ciasto i włóż do rozgrzanego do 170°C piekarnika na ok. 20 minut, co „suchego patyczka”.
Mleko z cukrem podgrzej na kuchence, nie doprowadzając jednak do zagotowania, aż cukier się rozpuści. Odstaw do wystygnięcia. Utrzyj masło z mlekiem w proszku i schłodzonym słodkim mlekiem. Upieczony i ostudzony biszkopt przekrój wzdłuż na pół.
Rozsmaruj krem na jednym blacie ciasta i przykryj drugim. Przygotuj polewę, rozpuszczając w garnuszku czekoladę z masłem na małym ogniu. Lekko ostudzoną polewą polej ciasto. Przed podaniem najlepiej wstaw je do lodówki na kilka godzin, aby krem lekko stężał.