Nadziewane piersi z kurczaka – szybko i smacznie. 30 min i gotowe. Znikają ze stołu w kilka chwil

Na samym początku przede wszystkim należy umyć mięso i osuszyć, Następnie trzeba przeciąć wzdłuż, jednak nie przecinamy ich całkowicie.

Na powierzchni mięsa bardzo dokładnie rozprowadzamy przyprawy.

Kolejnym krokiem jest umycie pomidorów i pokrojenie ich w kółka, natomiast ser kroimy w plasterki. Dodajemy łyżkę śmietany oraz łyżkę musztardy do miski i wszystko mieszamy.

W każdym przekrojonym kawałku piersi z kurczaka układamy po 2 plasterki pomidora, 2 plasterki sera i następnie składamy. 

Na wierzchu mięsa wykonujemy trzy nacięcia i wkładamy na blaszkę, która jest posmarowana olejem. Na koniec posypujemy solą oraz smarujemy wymieszaną musztardą ze śmietaną.

Tak przygotowane mięso pieczemy w nagrzanym piekarniku do 20-25 minut w temperaturze 200 stopni. Pod koniec pieczenia na wierzchu mięsa układamy kawałek sera i wkładamy do piekarnika jeszcze na 2-5 minut.

Smacznego!

Czytaj dalej