Odchudzająca owsianka: 14 dni i kilka kg mniej. W końcu zaczniesz chudnąć

Chcesz schudnąć, ale masz dość katowania się dietami, cudownymi suplementami diety itd.?

A wiesz, że nie musisz głodować i możesz smacznie oraz zdrowo zjeść, a nie tylko jeść sałatę i marchewkę? Jak wiesz śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia, dlatego należy zadbać aby było zbilansowane i syte.

Świetną opcją jest owsianka np. z owocami. Jeśli jednak nie lubisz owsianki to ten przepis zmieni twoje spojrzenie na nią. Dzięki diecie kukurydzianej będziesz najedzony do syta.

Dieta kukurydziana

Owsianka kukurydziana zawiera błonnik, element niezbędny podczas odchudzania. Dieta kukurydziana jest zdrowa, dzięki czemu niepotrzebnie nie narażasz się na np. zemdlenie od głodówki. Dodatkowo węglowodany złożone sprawią, że dłużej będziesz nasycony, ponieważ trawią się dłużej. Jeśli chcesz szybko zrzucić kilka kilogramów, pomoże ci dieta kukurydziana.

Oto przykładowy jadłospis na 4 dni:

I DZIEŃ:

  • 400g owsianki kukurydzianej
  • 1 ogórek
  • 1 pomidor
  • 1 jabłko
  • 2 litry wody

II DZIEŃ:

Powtórka menu z pierwszego dnia

III DZIEŃ:

  • 400g owsianki kukurydzianej
  • 300g surówki z białej kapusty i marchewki
  • 2 litry wody
  • 3 porcje zielonej herbaty, bez cukru

IV DZIEŃ:

Powtórka dnia III

Niestety pomimo wielu zalet owsianki kukurydzianej, ma ona wysoki indeks glikemiczny dlatego ważne aby nie stosować jej dłużej niż 4 dni. Owsianka odchudzająca gwarantuje ci zrzucenie kilku kilogramów (pomimo tylko 4 dni diety), bez potrzeby łykania niezdrowych i “cudownych” preparatów.

Gotowanie owsianki kukurydzianej

Wiesz jak ugotować tradycyjną owsiankę? Świetnie, ale kukurydziana aby mogła wspierać odchudzanie powinna być gotowana na samej wodzie. Zero dodatku cukru, mleka oraz masła.

Potrzebne składniki:

  • drobno zmielone ziarno kukurydzy ok. 50g
  • woda 200ml
  • oliwa z oliwek 0,5 łyżeczki

Przygotowanie:

Ziarno dokładnie płuczemy, w rondelku wstawiamy wodę z solą do zagotowania. Następnie do gotującej się wody wrzucamy ziarna i gotujemy na małym ogniu ok. 15-20 minut. Na końcu gotowania dodajemy oliwę z oliwek.