Poranna przyjemność: Oto 2 przepisy na najlepsze szybkie pasty kanapkowe. Moja rodzina jest zachwycona

Domowe pasty kanapkowe są szybkim i pysznym sposobem na samodzielne przygotowanie pysznych dodatków na kanapki lub bułki.

Można je przechowywać w lodówce. Zapewne każdy wybierze coś odpowiedniego dla siebie. Zaleca się, aby przechowywać je w szklanych słoikach przez okres 5 dni.

To pyszny dodatek zarówno na lekkie śniadanie czy też kolację albo przekąskę do pracy. Każdy bez problemu je przygotuje nawet kiedy nie dysponuje dużą ilością czasu. Są zdecydowanie lepsze niż gotowe pasty ze sklepu.

Ogórkowa pasta

Składniki:

  • 150 g serka twarogowego,
  • 1 pęczek koperku,
  • 1 zielony ogórek jak na mizerię,
  • 1 ząbek czosnku,
  • sól do smaku,
  • czarny pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Zioła po umyciu i osuszeniu należy drobno posiekać. Ogórka obrać, a następnie zetrzeć go na tarce na małych oczkach i ręcznie wycisnąć zalegający w nim sok. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą. Smacznego!

Grzybowa pasta

Składniki:

  • 100 g pieczarek,
  • 50 g śmietankowego serka,
  • sól do smaku,
  • czarny pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Pieczarki podsmażyć na patelni na słonecznikowym oleju. Zmielić je blenderem, a następnie dodać do nich serek i mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.

Połączyć z pozostałymi przyprawami. Smacznego!