Jeśli tylko w swoim domu masz odrobinę pieczarek i kilka podstawowych składników, czytaj dalej, a na pewno się nie zawiedziesz. Gwarantuje, że ten przepis spodoba się nie tylko Tobie, ale też Twoim znajomym i zagości na długo w Twojej kuchni.
Na samym początku umyj dokładnie pieczarki, a następnie połóż je na papierowym ręczniku aby ociekły z wody. (Pieczarek nie musimy obierać). Natkę pietruszki oraz papryczkę chilli również umyj, delikatnie osusz a następnie drobno posiekaj.
Wlej olej na patelnię i zacznij go rozgrzewać. W tym czasie obrany czosnek przeciśnij przez praskę, a gdy olej się rozgrzeje dodaj czosnek wraz z posiekaną wcześniej papryczką na patelnię. Na patelnię dołóż osuszone pieczarki, wlej ocet balsamiczny oraz sos sojowy. Wsyp cukier, dopraw tymiankiem oraz solą i pieprzem.
Pieczarki duś około 10 minut, co jakiś czas delikatnie mieszając. Podawaj z posiekaną natką pietruszki. Czy tak jak ja lubisz takie szybki dania z patelni? W moim przypadku to numer jeden przyjęć ze znajomymi, ale równie dobrze sprawdza się spakowane do pudełka do pracy!