Ten przepis pomoże Ci w szybki sposób przygotować oryginalne danie, które posmakuje Tobie i Twoim bliskim. Mięso pod kołderką zrobisz bardzo szybko.
Przygotowanie dania rozpocznij od pokrojenia wołowiny na małe kawałki, a następnie jej posolenia i popieprzenia. Przygotuj tarkę o grubych oczkach i zetrzyj na niej ziemniaki. Obierz cebulę i pokrój ją w krążki. Posiekaj przygotowane wcześniej pomidory w półplasterki, a do starcia sera użyj tarki o grubych oczkach.
Przeciśnij czosnek przez praskę, a jeśli jej nie masz, postaraj się go drobno posiekać. Dodatkowo posiekaj też wybrane przez Ciebie zioła. Posmaruj blachę olejem, a następnie ułóż na niej mięso, cebulę i ziemniaki. Posmarowane majonezem pomidory połóż na wierzchu.
Całość piecz przez 45 minut w 200 stopniach. 5 minut przed końcem wyciągnij blachę i dodaj do potrawy ser, czosnek i zioła i wstaw ponownie do piekarnika, na ok. 5 minut, do momentu rozpuszczenia sera.