Nasza propozycja zachwyci każdego, a jej niecodzienny smak będzie jeszcze bardziej podkreślać domowy wypiek.
Do 40 ml ciepłej wody wsypujemy żelatynę, mieszamy i odstawiamy na około 20 minut. Pozostałą wodę wlewamy do garnka, dodajemy cukier, miód mieszamy, ustawiamy na ogniu. Po około 2 minutach od chwili gotowania, zdejmujemy z palnika.
Wlewamy rozpuszczoną żelatynę i mleko skondensowane. Całość łączymy mieszając łyżką. Pokruszoną czekoladę wsypujemy do garnka i doprowadzamy do całkowitego połączenia się wszystkich składników. Polewę przelewamy przez sitko i możemy przystąpić do dekoracji ciasta.
W tym celu umieszczamy go na kratce, pod którą podkładamy szerszą miseczkę bądź tackę. Okrężnymi ruchami wlewamy polewę na ciasto, zaczynając od środka.
Polewa pięknie będzie rozkładać się równo po cieście i jego bokach, a jej nadmiar spłynie do naczynia. Tak przygotowana polewa będzie lśniąca i jednolita. Po jej nałożeniu ciasto można jeszcze udekorować gotowymi ozdobami.