Wlewamy do miski olej, jogurt oraz wodę. Następnie dodajemy białko, cukier, sok z cytryny, sól i dokładnie mieszamy wszystko trzepaczką. Potem dodajemy proszek do pieczenia, a następnym krokiem jest wsypanie przesianej mąki. Mieszamy.
Na koniec dodajemy jeszcze miękkie masło i wyrabiamy ciasto na gładko. A potem już tylko przekładamy do miski, nakrywamy ręcznikiem bawełnianym i czekamy 10 minut.
Potem formujemy ciasto w długi rulon i dzielimy go równo na mniejsze kawałki. Kolejnym etapem jest klejenie kulek z ciasta, a potem uformowanie ich w placek i na jego brzegu układamy nadzienie, a następnie zawijamy.
Bułeczki kładziemy na blasze, która jest wyłożona papierem do pieczenia, smarujemy je roztrzepanym żółtkiem, które jest wymieszane z jedną łyżką oleju.
Na koniec posypujemy bułeczki sezamem. Nasze bułeczki pieczemy przez około 20 minut w 180 stopniach. I gotowe!