Na początek, formę, na której ciasto będzie pieczone należy nasmarować masłem. Do miski wkładamy miękkie masło, dodajemy do niego cukier i wszystko ubijamy mikserem przez około 2 minuty.
Do tak przygotowanej masy wbijamy jajka oraz dodajemy ekstrakt waniliowy. Wszystko mieszamy przez kolejne 2 minuty. Do osobnej miski należy przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia oraz sól i całość wymieszać.
Następnie w kilku etapach dodajemy do tego mieszaninę z drugiej miski gdzie była mąka. Gdy wszystko mamy razem połączone, takie ciasto przekładamy na blachę do pieczenia i wyrównujemy jego powierzchnię.
Kolejnym krokiem jest pieczenie w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 40-45 minut. Po upieczeniu wyjmujemy ciasto z formy i przekładamy na naczynie, na którym będzie serwowane.
Na sam koniec przygotowujemy lukier. Do kubeczka wsypujemy cukier puder, dodajemy mleko i mieszamy. Dodajemy także sok z cytryny i ponownie wszystko razem mieszamy. Tak przygotowanym lukrem polewamy schłodzone ciasto, które nadaje się już do podawania.