Oto, jak zrobić domową roladę z kurczaka. Jest pyszna i łatwa do zrobienia.

Krok po kroku: Rolada z kurczaka

Domową roladę możesz podać jako pyszne danie obiadowe lub kolacyjne. Dobrze przyrządzona rolada to ulubiony przepis każdej dobrej gospodyni domowej. Ten przepis pomoże Ci przygotować pyszne curry z kurczaka. Wygląda ono tak, jakby zostało przygotowane przez znanego szefa kuchni.

Oto składniki potrzebne do przygotowania rolady z kurczaka

  • masło,
  • czosnek,
  • Sól i cukier to dwie przyprawy, które warto wypróbować.
  • musztarda,
  • orzechy,
  • bazylia, pietruszka i szpinak to dobre zioła, które warto wypróbować.
  • kurczak.

Jak przygotować:

Dzięki temu rolada będzie jeszcze smaczniejsza. To danie można przygotować z całego kurczaka. Najpierw pokrój mięso na małe kawałki. Oddzielić mięso od kości kurczaka. Nie należy usuwać tłuszczu ani skóry.

Do tego przepisu można użyć podudzi z kurczaka. Jeśli przygotowujesz obiad dla całej rodziny, najlepiej zrobić ich więcej. Posolić kawałki kurczaka. Lekko posypać kawałki kurczaka cukrem, kładąc na nich cienkie plasterki czosnku.

Mięso można przykryć folią spożywczą, a następnie rozbić tłuczkiem lub młotkiem. Zdejmij folię i natrzyj każdy kawałek musztardą. W blenderze zmiksuj kilka ząbków czosnku, cebulę i posiekaną bazylię.

W blenderze połącz masło, mleko i orzechy. Posmaruj folię aluminiową masłem, a następnie umieść kawałki kurczaka z pastą. Gdy skończysz, szczelnie zawiń folię.

Rolady można gotować w wodzie lub w piekarniku. Gotuj lub piecz roladę przez 20-25 minut. Po ugotowaniu rolada będzie gotowa do spożycia.