Żółtka oddzielić od białek. Żółtka ubić z solą, kurkumą i pozostałymi przyprawami. Dodać schłodzone już marchewki. W osobnym pojemniku ubić ubić białka z sokiem z cytryny oraz szczyptą soli, aż do uzyskania sztywnej piany. Białka dodać do ciasta. Delikatnie przemieszać wszystko drewnianą łyżką.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, po czym nasmarować ją masłem. Przygotowane wcześniej ciasto przełożyć na blachę – nie powinno być ono grubsze niż 0,5 cm. Piekarnik rozgrzać do 180°. Ciasto piec przez ok 15-20 minut. Podczas, gdy ciasto będzie piekło się w piekarniku, należy przygotować nadzienie.
Twaróg wymieszać z posiekanym czosnkiem i ziołami. Doprawić solą.
Rodzynki zalać wrzącą wodą, a następnie odstawić je na 20 minut. Po określonym czasie, rodzynki oddzielić od wody i osuszyć ręcznikiem papierowym. Do twarogu dodać rodzynki, cukier i wanilię.
Przygotowane uprzednio ciasto delikatnie wyjąć z blachy. Na cieście równomiernie rozsmarować nadzienie.
Przy pomocy folii aluminiowej, zwinąć ciasto w rulon, a następnie odłożyć do lodówki na ok 20 minut. Ciasto pokroić na mniejsze części – porcje.