To wspaniały pomysł na zimną przekąskę na przyjęcie czy przyjacielskie spotkanie, zwłaszcza dla osób przepadających za rybami.
Zmiażdż ząbki czosnku przy pomocy praski. Koperek/natkę dokładnie umyj i drobno posiekaj. Wymieszaj je w misce z majonezem i zmiażdżonym czosnkiem.
Obierz jajka i zetrzyj na grubej tarce (można je też rozgnieść przy pomocy widelca). Odcedź płyn z ryby z puszki i rozdrobnij ją widelcem. Zetrzyj ser na tarce o drobnych oczkach.
Placek na tortillę posmaruj jedną trzecią sosu majonezowo-ziołowego.
Rozłóż równomiernie kawałeczki ryby. Przykryj je drugim plackiem.
Rozsmaruj drugą część sosu i równomiernie posyp tartymi jajkami. Połóż na nie trzeci placek, również posmaruj go sosem i posyp warstwą tartego sera.
Ostrożnie zwiń całość jak najciaśniej. Włóż rulon do lodówki na co najmniej 3-4 h.