Zawiń w ser, salami lub inne ulubione dodatki i zapiecz. Szybki, pyszny obiad jest gotowy.
Faszerowane paluszki to doskonała przekąska lub kolacja.
Wystarczy tylko kilka składników, aby zachwycić swoich bliskich pysznym jedzeniem. W prosty sposób możesz zaskoczyć swoich bliskich.
Składniki:
- 250 g ciasta francuskiego,
- 3 g oregano
- 100 g sosu pomidorowego
- 100g sera twardego
- 50g szynka
- Salami 50g
- 50g pikantnego salami lub papryki, w zależności od preferencji.
Ponadto:
- 30g sosu pomidorowego
- 20 g sera parmezan,
- 3 g oregano
Sposób przygotowania:
Rozwiń ciasto francuskie, posmaruj je pastą pomidorową, a następnie posyp oregano. W rzędzie ułóż salami, szynki i inne salami. Całość powinna być zwinięta w rulon. Całą roladę ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.