Mięso pokrój na plastry i rozbij tłuczkiem do mięsa. Każdy z kawałków posyp z obu stron solą i przyprawami do smaku. Tak przyprawione mięso umieść w misce, przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na 30-40 minut. W tym czasie zetrzyj ser na tarce.
Ogórki kiszone pokrój wzdłuż na 4 części. Wyjmij mięso w lodówki, rozłóż je na desce, następnie połóż kawałek ogórka na krawędzi i zwiń. Pozostałe kawałki mięsa wypełnij i zwiń w taki sam sposób. Wetrzyj olej w miseczkę i poukładaj przygotowane roladki obok siebie.
Polej lekko oliwą potrawę po wierzchu i umieść w piekarniku nagrzanym do 180 stopni oraz piecz przez około 40 minut. Pod koniec upłynięcia tego czasu wyjmij naczynie z piekarnika i posyp każdą z roladek wcześniej startym serem. Całość możesz posypać siekanym serem i gotowe! Smacznego !