Najpyszniejsze mięso jakie jadłam – Schab, ser, jajko, cebula, majonez… Wyjątkowo smaczny obiad

Schab zapiekany to pyszna i prosta potrwa do przygotowania. Danie idealnie pasuje na rodzinny obiad. Każdemu na pewno zasmakuje. Schab jest otoczony w pysznej panierce. Do tego dania można przygotować swoją ulubioną sałatkę.

 

Składniki:

  • 1 cebula,
  • sól,
  • przyprawy do smaku,
  • 4 plastry schabu,
  • 100 g twardego sera,
  • 2 jajka ugotowane na twardo

Sposób przygotowania:

Najpierw należy naciąć mięso, aby z tych nacięć utworzyć taką siatkę. Następnie trzeba schab popieprzyć i posolić z dwóch stron.

Teraz nadszedł czas, aby pokroić cebulę na małe kawałki i położyć ją na dnie żaroodpornego naczynia. Następnie gotowe mięso kładziemy na cebulę. Kolejny krok to starcie sera oraz jajek na tarce. Do tego należy dodać majonez i sól. Całą masę wykładamy na mięso.

Do nagrzanego piekarnika wstawiamy potrawę i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez mniej więcej 30 minut. Gotowe! Smacznego!