Jest to hit w mojej kuchni. Wrzucam do blendera 2 jajka, płatki owsiane i trochę szpinaku. Wszyscy w domu go uwielbiają.

Masz ochotę na szybki, zdrowy i łatwy posiłek? Te pyszne naleśniki ze szpinakiem są wypełnione serem. To danie świetnie nadaje się na lunch lub kolację.

Oto rzeczy, których będziesz potrzebować

  • 150 g liści szpinaku
  • 2 jajka
  • 150g płatków owsianych
  • 400ml wody
  • Jeden kawałek twardego sera
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • Sól i pieprz według upodobań

Przygotowywanie posiłku

Umyj liście szpinaku i posiekaj je na małe kawałki. Wymieszaj płatki owsiane, 2 jajka i 200 ml wody. Mieszaj do uzyskania gładkiej masy. Pozostawić na 30 minut. Po tym czasie należy dodać sól i pieprz. Następnie dodać 2 łyżki stołowe oleju słonecznikowego i 200 ml wody.

Mieszać, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Teraz zetrzyj ser na tarce. Rozgrzej patelnię. W misce połącz składniki z blendera. Za pomocą chochli przelej mieszankę do rozgrzanego rondla. Połowę naleśnika można posypać tartym serem. Złóż naleśnik na pół i smaż, aż ser się rozpuści.

Tak przygotowane danie można podać do stołu na kolację. Smacznego 🙂