Obłędny smak. Wszystkim zasmakuje i ozdobi każdy stół. Pyszna rolada z fileta z kurczaka.

Jeśli myślimy o daniach na świąteczny stół, ale i również bez okazji, trzeba zwrócić uwagę na sposób serwowania mięsa.

Nawet najprostsze danie można zaprezentować bardzo elegancko i ciekawie. Mowa tutaj o roladach mięsnych, a w szczególności tej, której poniżej widać przepis.

Rolada z piersi z kurczaka wcale nie musi być pieczona, a więc łatwiejsza w przygotowaniu. A do tego delikatna i soczysta.

Składniki

  • Cebula – 1szt
  • Czosnek – 2 ząbki
  • Duże pieczarki – 6szt
  • Koperek – 1szt
  • Miękki ser śmietankowy – 100g
  • Oliwa z oliwek – 2 łyżki
  • Orzechy włoskie – 2 łyżki
  • Ryż – pół szklanki
  • Sól
  • Ugotowany zielony groszek – 4 łyżki
  • Ugotowana pierś z kurczaka – 300g
  • Można również dodać swoje ulubione przyprawy wedle uznania

Przygotowanie: