Smakuje i wygląda jak prosto z cukierni. Zachwyci Ciebie i Twoich bliskich pysznym czekoladowym smakiem i kremowym kremem! Ten deser trzeba koniecznie spróbować.
Krem:
Ciasto:
Syrop:
Polewa:
W misce połącz mąkę, sól, kakao i proszek do pieczenia.
Następnie w osobnej misce połącz jajka z olejem, śmietaną i cukrem. Następnie dodaj mieszankę, którą przygotowałeś na początku. Ubijać wszystko do uzyskania gładkiej masy.
Będziesz musiał przelać wszystko do formy, na której musisz umieścić papier do pieczenia. Piec przez 12-15 minut w temperaturze 200°C. Aby sprawdzić, czy ciasto jest gotowe, użyj patyczka do testowania.
Pozwól mu ostygnąć, jeśli dobrze się upiekło. Usuń ostrożnie papier do pieczenia i pokrój ciasto na cztery równe kawałki za pomocą noża.
Czas na przygotowanie syropu. Podgrzewaj cukier i wodę przez 2 minuty. Odstawić do ostygnięcia, a następnie dodać koniak. Taką mieszanką należy posmarować ciasto.
Teraz czas na dodanie kremu. Za pomocą miksera połącz śmietanę, twaróg, śmietankę, mleko skondensowane i kakao.
Na jednej połowie ciasta rozsmarowujemy 1/3 kremu. Następnie na blasze ułożyć drugi kawałek ciasta. Lekko go docisnąć, a następnie rozsmarować na nim jeszcze 1/3 kremu. Czynność powtórzyć jeszcze 2 razy, a następnie całość wstawić do lodówki.
Aby ciasto było jeszcze smaczniejsze, dodajemy polewę. W rondelku doprowadzamy do wrzenia mieszankę masła i mleka, wsypujemy kawałki gorzkiej czekolady. Kontynuuj mieszanie, aż wszystko się rozpuści. Pozwól, aby masa ostygła na blasze do pieczenia.