To fantastyczny przepis na ciasto, które smakuje jak z cukierni – Zrób je bez żadnego wysiłku we własnej kuchni.

W misce połącz mąkę, sól, kakao i proszek do pieczenia.

Następnie w osobnej misce połącz jajka z olejem, śmietaną i cukrem. Następnie dodaj mieszankę, którą przygotowałeś na początku. Ubijać wszystko do uzyskania gładkiej masy.

Będziesz musiał przelać wszystko do formy, na której musisz umieścić papier do pieczenia. Piec przez 12-15 minut w temperaturze 200°C. Aby sprawdzić, czy ciasto jest gotowe, użyj patyczka do testowania.

Pozwól mu ostygnąć, jeśli dobrze się upiekło. Usuń ostrożnie papier do pieczenia i pokrój ciasto na cztery równe kawałki za pomocą noża.

Czas na przygotowanie syropu. Podgrzewaj cukier i wodę przez 2 minuty. Odstawić do ostygnięcia, a następnie dodać koniak. Taką mieszanką należy posmarować ciasto.