Rolada mięsna to świetny sposób na rodzinny obiad. Prosta i szybka w przygotowaniu, doskonała w smaku.

Mięso mielone mieszamy razem z mlekiem, czarnym pieprzem, przyprawami oraz czosnkiem, który przeciskamy  przez praskę. Następnie całość odkładamy do lodówki. Jeśli ktoś chce, mięso można delikatnie posolić.

Następnego dnia dzielimy mięso na dwie części.

Każdą część należy uformować w płaskie, prostokątne placki. Smarujemy je musztardą, następnie posypujemy tartym serem.

Kolejnym krokiem jest delikatne zwinięcie w rolady.

Tak złożone mięso przekładamy na blachę do pieczenia. Jeśli ktoś chce to może na wierzchu rolady posmarować kwaśną śmietaną.

Tak przygotowane danie wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 45 minut w temperaturze 200 stopni.

Smacznego!

Czytaj dalej